online scheiden kan goed en goedkoop

"Als je een situatie benadert met nieuwsgierigheid wordt het een groeitraject"

Online scheiden? Wat zijn de voor- en nadelen

Vanuit huis

Online scheiden biedt gemak en flexibiliteit. Je kunt vanuit het comfort van je eigen huis eenvoudig je scheiding regelen. Met slechts een internetverbinding kun je samen tot goede afspraken komen. De mediator werkt voor jullie alle afspraken in concrete juridisch stukken zoals een ouderschapsplan en/of convenant. Er is geen bezoek aan een advocatenkantoor of rechtbank nodig. Zo kun je de scheiding gemakkelijk op je eigen tempo regelen, zonder gebonden te zijn aan strikte kantoortijden.

Kostenbesparing

Traditionele scheidingen kunnen erg duur zijn, met hoge advocaatkosten en gerechtskosten. Bij online scheiden zijn de kosten vaak aanzienlijk lager. Dit maakt scheiden toegankelijker voor mensen met een beperkt budget.

Minder stressvol

Jullie doorlopen het proces stap voor stap onder begeleiding van de mediator, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je een stap overslaat. 

Tijdsbesparend

Het traditionele scheidingsproces kan maanden/jaren duren, met meerdere afspraken bij advocaten en in de rechtbank. De online procedure is de snelste manier van scheiden. Daarna kun je je weer richten op de toekomst.

 
Past online scheiden bij jou én je partner?
Het nadeel is dat een online scheiding niet bij iedereen past. Een voorwaarde voor online scheiden is dat jullie bereid zijn om tot gezamenlijke afspraken te komen. Indien één er aan toe is om het scheidingstraject op te starten terwijl de andere persoon nog wil investeren in een gezamenlijke toekomst is het verstandiger om het emotionele stuk eerst samen op te pakken.
 
Gebrek aan vertrouwen

Het idee kan bestaan dat je partner een hele andere agenda heeft en er geen vertrouwen is in transparantie is over de situatie (door bijvoorbeeld informatie achter te houden) is dit geen goede basis voor een online scheiding. Dan ben je mogelijk beter met een traject bij een mediator op kantoor. Hierbij wordt langer stil gestaan bij de emotie en/of achterliggende oorzaken.  

Voldoende op de hoogte

Het kan zijn dat je alle informatie voorhanden hebt, omdat bv. je partner altijd de administratie heeft bijgehouden. Ook kan het zijn dat de partner alle belangrijke wachtwoorden alleen beheert. De mediator begeleidt jullie aan de hand van de gegevens die jullie aanleveren. 

Met al deze voordelen is het geen verrassing dat steeds meer stellen voor een online scheiding kiezen. Ontdek zelf de voordelen van een online scheiding en zorg voor een succesvolle afwikkeling.
Tips voor een succesvolle online scheiding met kinderen.
 
Goedkoop Online Scheiden is opgezet om het scheidingsproces toegankelijker te maken. We hebben met onze ervaringen een werkwijze ontwikkeld waarbij je kunt scheiden zonder dat je de deur uit hoeft en dat onder zorgvuldige professionele begeleiding.

Goedkoop Online Scheiden ervaringen:

Vraag naar een online traject

De vraag om een scheidingstraject online af te nemen groeit al jaren.

Een veel gehoorde zorg is dat zélf de juridische stukken opstellen ongewenst is.

Ook al zijn er geen ingewikkelde zaken te verdelen, je doorloopt dit traject hopelijk maar één keer in je leven. De noodzaak om dit traject zorgvuldig aan te pakken is belangrijk. Het maken van verkeerde afspraken kunnen verregaande financiële, juridische en/of fiscale gevolgen hebben.

Als je wel met elkaar in gesprek kunt maar de liefde niet meer op de juiste manier aanwezig is, hoeft een scheiding op juridisch vlak niet ingewikkeld te zijn.

Door online met een gedegen scheidingsmediator in gesprek te gaan, word je bij iedere stap in het traject goed geholpen. 

Persoonlijk & betrokken en toch online

Bij ons krijg je advies, tips en concrete handvatten aangereikt. Alle stappen in het traject worden samen doorlopen waardoor je niets vergeet en je op het juiste moment de benodigde actiepunten kunt aanpakken.

Wij gaan samen het proces van een scheiding makkelijker voor je maken. Zo is er nu de manier om vanaf je eigen bank online in gesprek te gaan met een ervaren scheidingsbegeleider. Dit online gesprek wordt samen met je partner in één ruimte gevoerd. Daarnaast kun je ook kiezen om ieder in een aparte ruimte te zitten. 

De ervaringen met online scheiden wijzen uit dat er makkelijker een gesprek kan  worden ingepland waardoor de scheiding sneller en eenvoudig kan worden geregeld. 

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op