Online scheiden vergelijken? Hierbij de veelgestelde vragen

Overweeg je een scheiding? Informeer jezelf goed vooraf welke wijze bij je past. Bij de manieren van online scheiden vergelijken is het verstandig om te letten of je zelf de stukken (convenant en ouderschapsplan) op moet stellen of dat een deskundige dit doet voor jou nadat je advies hebt gekregen over de mogelijkheden.

Hierbij een aantal vragen die we regelmatig krijgen.

Als je vraag er niet bij staat laat het ons weten. Je kunt je vraag aan ons mailen en we beantwoorden hem zo snel mogelijk.   

Al het contact verloopt online. De mediation voeren we via een online videoverbinding. Zo regel je alles vanuit je eigen woonkamer.

Je hoeft zelfs niet samen met je (ex) partner in één ruimte te zijn.

We spreken samen een manier af om de online verbinding te leggen. Onze voorkeur heeft Teams of zoom. Een andere manier zoals whats-app videobellen kan ook.

Als je geen idee hebt over de online verbinding dan helpen we je hierbij.

Nee, als jouw (ex-)partner niet meewerkt kunnen we je niet helpen.

We werken met een mediator en dit traject verloopt altijd met instemming van beide betrokkenen.

Als je getrouwd bent kan je scheiding alleen formeel worden gemaakt door de rechter. Dat geldt ook voor een geregistreerd partnerschap (bij sprake van minderjarige kinderen). Dit regelen wij voor je, je hoeft dus NIET zelf naar de rechter. De rechter ontvangt jullie stukken en formaliseert deze in de vorm van een beschikking. Deze wordt vervolgens ingeschreven in de betreffende registers.

Als je geregistreerd partner bent zonder minderjarige kinderen (en je bent het met elkaar eens over de beëindiging), hoeft dit niet door een rechter bekrachtigd te worden. Wij laten dit door onze advocaat formaliseren door de stukken in te schrijven in de betreffende registers.

Een ouderschapsplan is verplicht sinds 2009 voor gezaghebbende ouders met minderjarige kinderen en uit elkaar gaan. 

Als je getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebt dan is het verplicht om dit stuk aan te leveren bij de rechtbank.

Bij samenwoners hoeft een ouderschapsplan niet bij naar de rechtbank.

Als je een samenlevingscontract hebt, kun je dit zelf onderling regelen. Echter, als je het prettiger vindt om deze afspraken door een neutrale derde vast te laten leggen dan regelen wij dit voor je. De bank kan hier ook om verzoeken bij bijvoorbeeld de overname van de woning door één van de betrokkenen.


Mocht je hulp willen om bij online scheiden vergelijken? Als je ons je vraag mailt kunnen we uiteraard ook even telefonisch of per mail met je in gesprek zodat je een goede vergelijking kunt maken. 

Mediation kan zowel online als middels een fysieke afspraak plaatvinden.

Belangrijk bij het kiezen van een mediator is dat zij gespecialiseerd zijn in familierecht of scheidingsbemiddeling. Mediation vereist specifieke vaardigheden en expertise, vooral als het gaat om complexe situaties zoals kinderkwesties of financiële regelingen. Zorg er dus voor dat de gekozen mediator ervaring heeft op dit gebied.

Als je op zoek bent naar een mediator in Den Bosch of de omliggende regio dan kun je kijken op de site van Het Scheidingsbureau.